Βουλγαρία: Απαισιόδοξοι οι πολίτες για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας

Βουλγαρία: Απαισιόδοξοι οι πολίτες για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 67% των πολιτών της Βουλγαρίας αντιμετωπίζουν απαισιόδοξα την προοπτική ανάπτυξης της χώρας τους, σε αντίθεση με το 17% που έχουν υιοθετήσει μια πιο αισιόδοξη οπτική, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup International.

Παρ' όλα αυτά, στη δημοσκόπηση σημειώνεται ότι ανάλογα επίπεδα απαισιοδοξίας είχαν καταγραφεί καθ' όλη τη διάρκεια του 2013, τα οποία και ερμηνεύονται σε συνάρτηση με την αντίληψη των πολιτών για μια μόνιμη πολιτική κρίση στη χώρα.

Η στάση των πολιτών απέναντι στη γενικότερη πολιτική κατάσταση αλλά και προς μεμονωμένα πρόσωπα έχει αλλάξει σημαντικά, με τα ποσοστά των «υπέρ» και των «κατά» να είναι πολύ κοντά.

Σύμφωνα με την έρευνα, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, το 40% των Βούλγαρων πολιτών πιστεύει, ότι οι διαμαρτυρίες εναντίον της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστούν, ενώ το 40% θεωρεί πως πρέπει να σταματήσουν και το 50% βλέπει με σκεπτικισμό τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων αυτών.

Παραδοσιακά, η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους θεσμούς παραμένει χαμηλή. Συγκεκριμένα, την κυβέρνηση δηλώνει πως εμπιστεύεται το 33%, ενώ το έργο της αποδοκιμάζει το 60% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Την ίδια στιγμή, μία άλλη δημοσκόπηση από την εταιρεία Alpha Research καταγράφει αύξηση του ποσοστού αποδοχής για τον πρωθυπουργό της χώρας Πλάμεν Ορεσάρσκι, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή