Wall Street: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις τεχνολογικές μετοχές

Wall Street: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις τεχνολογικές μετοχές

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη πτώση των τριών τελευταίων μηνών καταγράφει η Wall Street, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και με τους επενδυτές να εγείρουν αμφιβολίες για τις τόσο υψηλές αποτιμήσεις. Στο «κόκκινο» και οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, εν μέσω ανησυχιών για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και για τις επιδόσεις της οικονομίας.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones έκανε ενδοσυνεδριακή βουτιά μεγαλύτερη των 500 μονάδων, ενώ ο S&P 500 υποχωρούσε 2,5%, έχοντας απομακρυνθεί από τα ιστορικά υψηλά και οδεύοντας προς τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τον Ιούνιο. Στο μάτι του κυκλώνα οι τεχνολογικές μετοχές, με την Apple να καταγράφει απώλειες πάνω από 5%, ενώ οι Facebook, Amazon και Netflix υποχωρούσαν τουλάχιστον 4%. Βουτιά πάνω από 4% και για τον δείκτη Nasdaq.

‘Eπειτα από ένα ξέφρενο ράλι και άνοδο 60% του S&P 500 από τα χαμηλά του Μαρτίου, οι επενδυτές περιμένουν χειροπιαστές αποδείξεις ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επιστρέψει στην ανάκαμψη ώστε να δικαιολογηθεί το ανοδικό momentum των αμερικανικών μετοχών.

Αρνητική η εικόνα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να κλείνουν με τις μεγαλύτερη πτώση από τα τέλη Ιουλίου.  Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχώρησε 1,40%. Με απώλειες πάνω από 1% έκλεισαν Φραγκφούρτη και Λονδίνο, με τον DAX να χάνει 1,40% και τον FTSE 100 να καταγράφει απώλειες 1,52%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή