Ryanair: Σχέδια για επέκταση του στόλου της παρά την πανδημία

Ryanair: Σχέδια για επέκταση του στόλου της παρά την πανδημία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άντληση ποσού 400 εκατ. ευρώ προσβλέπει η Ryanair μέσω της έκδοσης νέων μετοχών, με τον ιρλανδικό αερομεταφορέα χαμηλού κόστους να σχεδιάζει την επέκταση του στόλου, ώστε να επωφεληθεί του χαμηλότερου κόστους αγοράς αεροσκαφών και δικαιωμάτων στις θυρίδες(slots) προσγείωσης αεροδρομίων, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι νέες, κοινές μετοχές θα διατεθούν κυρίως σε θεσμικούς επενδυτές. Ορισμένα διευθυντικά στελέχη και μέλη του management της Ryanair, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση των αεροπορικών ταξιδίων, όμως η Ryanair διακρίνει ευκαιρίες για ανάπτυξη του δικτύου της και επέκταση του στόλου της.

Παρά τη μείωση της επιβατικής κίνησης τον Αύγουστο -που ήταν μειωμένη σχεδόν κατά το ήμισυ σε σύγκριση με τα επίπεδα του περσινού Αυγούστου- η Ryanair διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους ισολογισμούς μεταξύ των εταιρειών της αεροπορικής βιομηχανίας, με ρευστότητα άνω των 3,9 δισ. ευρώ και στόλο με Boeing 737, αξίας περίπου 7 δισ. ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή