Γερμανία: Ισχνή άνοδος των βιομηχανικών παραγγελιών

Γερμανία: Ισχνή άνοδος των βιομηχανικών παραγγελιών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνοδο, για τρίτο διαδοχικό μήνα, κατέγραψαν τον Ιούλιο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, ήταν όμως μικρότερη του αναμενομένου, ματαιώνοντας τις ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο.

Οι παραγγελίες για βιομηχανικά αγαθά «made in Germany» αυξήθηκαν 2,8% τον Ιούλιο, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στη γερμανική στατιστική αρχή(Destatis) ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο με την άνοδο 5% που προέβλεπαν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters και σε μια εξέλιξη που σηματοδοτεί επιστροφή με αργούς ρυθμούς σε επίπεδα προ της κρίσης. Στη διάρκεια του Ιουνίου, οι παραγγελίες ήταν αυξημένες κατά 28,8%, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία.

«Τους προσεχείς μήνες αυτό που πιθανότατα θα διαπιστώσουμε είναι ότι ο αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος θα γίνεται με χαμηλότερες ταχύτητες», επισημαίνει ο Γιένς-Όλιβερ Νίκλας, οικονομολόγος στη Landesbank Baden-Wuerttemberg. «Δεν θα επιστρέψουμε στα επίπεδα προ-κρίσης τόσο γρήγορα όσο ελπίζαμε», προσθέτει.

Οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν 10,2% τον Ιούλιο, ενώ οι παραγγελίες εξωτερικού ήταν αυξημένες κατά 14,4%.

Η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε την Τρίτη προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την οικονομία, αναμένοντας ύφεση 5,8% φέτος έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 6,3% συρρίκνωση του ΑΕΠ. Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για τη βαθύτερη ύφεση από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή