ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ-ΡΕΚΟΡ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ FORBES 400

Στον Τζεφ Μπέζος και φέτος τα «σκήπτρα» του πλουσιότερου Αμερικανού

ston-tzef-mpezos-kai-fetos-ta-skiptra-toy-ploysioteroy-amerikanoy-561070600

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, παραμένει για τρίτη χρονιά στην κορυφή της λίστας του «Forbes» με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, η συνολική περιουσία των οποίων ανήλε σε επίπεδα-ρεκόρ. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 179 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 57% σε σύγκριση με πέρυσι. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft με περιουσία 111 δισ. δολαρίων, ενώ ακολουθεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook με 85 δισ. δολάρια. Σην τέταρτη θέση ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway, με περιουσία 73,5 δισ. δολαρίων, ενώ τη «χρυσή» πεντάδα συμπληρώνει ο συνιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον, με περιουσία 72 δισ. δολαρίων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υποχώρησε αρκετές θέσεις στην κατάταξη του «Forbes» με τους 400 πλουσιότερους της Αμερικής, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού είχε αρνητικό αντίκτυπο στα κτήρια επαγγελματικής στέγης, ξενοδοχεία και τουριστικά συγκροτήματα που έχει στην κατοχή του.

Η συνολική περιουσία των μεγιστάνων της λίστας Forbes 400 ανήλθε στο ποσό-ρεκόρ των 3,2 τρισ. δολαρίων, γεγονός που καταδεικνύει ότι συνέχισαν να κερδίζουν χρήματα παρά το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας, που έχει βυθίσει το αμερικανικό ΑΕΠ και άφησε 1,8 εκατ. Αμερικανούς χωρίς δουλειά.

Ο Έρικ Γιούαν, διευθύνων σύμβουλος της Zoom Video Communications -η οποία έχει έρθει δυναμικά στο προσκήνιο στην εποχή του κορωνοϊού χάρη στην επιτυχημένη εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom- αποτελεί έναν από τους νεοεισερχομένους της λίστας, με περιουσία 11 δισ. δολαρίων.

Η κατάταξη του Ντόναλντ Τραμπ υποχώρησε στην 352η θέση από τη 275η στη λίστα της περσινής χρονιάς, καθώς η περιουσία του μειώθηκε στα 2,5 δισ. δολάρια από 3,1 δισ. δολάρια.

Οι επιχειρηματίες του τεχνολογικού κλάδου αποτελούν τους μεγάλους κερδισμένους της φετινής χρονιάς, εν μέρει χάρη στο δυναμικό ράλι των τεχνολογικών μετοχών στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ξεχωρίζει ο Ίλον Μασκ της Tesla, που είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 242% και να φθάνει τα 68 δισ. δολάρια από 48,1 δισ. δολάρια περύσι. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επεξεργαστών Nvidia, Τζένσεν Χουάγκ -που αποτελεί και έναν από τους δυναμικά νεοεισερχόμενους της λίστας- είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 133%, γεγονός που οφείλεται στην άνοδο 25.000% της μετοχής της Nvidia από τη χρονιά εισαγωγής της στο χρηματιστήριο, το 1999.