ΑΓΟΡΕΣ

Στα «σκαριά» συγχώνευση μεταξύ Deutsche Boerse και Χρηματιστηρίου του Μιλάνου

Στα «σκαριά» συγχώνευση μεταξύ Deutsche Boerse και Χρηματιστηρίου του Μιλάνου

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης με το ιταλικό χρηματιστήριο(Borsa Italiana) φέρεται να εξετάζει ο πανευρωπαϊκός όμιλος χρηματιστηρίων Euronext, υποβάλλοντας προσφορά έως και 4 δισ. ευρώ. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το Euronext έχει συμφωνήσει να υποβάλει από κοινού προσφορά με την κρατικών συμφερόντων ιταλική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti SpA για το Βorsa Italiana -το οποίο ελέγχεται από το Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου(LSE). Στην περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία συγχώνευσης, η Cassa Depositi e Prestiti(CDP) θα αποκτήσει μερίδιο 8% στο Euronext.

Την υποβολή προσφοράς για την εξαγορά του Borsa Italiana -στο οποίο ανήκει το Χρηματιστήριου του Μιλάνου- φέρεται να σχεδιάζει και ο γερμανικός όμιλος Deutsche Boerse -που διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης- αν και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, όπως ανέφεραν στο ΒBG οι πηγές.

Το Borsa Italiana ενέχει στρατηγικής σημασίας για την Ιταλία, λόγω ιδιοκτησίας της ΜΤS SpA, της πλατφόρμας για τη διαπραγμάτευση κρατικών ομολόγων. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι και συμμετοχή της ιταλικής τράπεζας Intesa Sanpaolo SpA για από κοινού προσφορά με το Euronext και στην περίπτωση συμφωνίας να αποκτήσει ποσοστό στον χρηματιστηριακό όμιλο.

Εκπρόσωποι των CDP, Deutsche Boerse, Euronext, LSE και του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.