ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετ’ εμποδίων η ανάκαμψη της απασχόλησης στις ΗΠΑ

met-empodion-i-anakampsi-tis-apascholisis-stis-ipa-561073708

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να σαρώνει την αμερικανική αγορά εργασίας, με τις νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας να αυξάνονται στις 884.000 την εβδομάδα έως τις 5 Σεπτεμβρίου, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα και διαψεύδοντας τις προβλέψεις για μείωση. Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν κάτω από το όριο του ενός εκατομμυρίου.

Ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να είναι άνεργοι και λαμβάνουν επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 93.000, στα 13,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. 

Οι αναλυτές προέβλεπαν 850.000 νέες αιτήσεις και 12,9 εκατ. Αμερικανούς δικαιούχους επιδομάτων ανεργίας.

Τα απροσδόκητα υψηλά επίπεδα αιτήσεων εγείρουν αμφιβολίες για την ανάκαμψη της απασχόλησης στις ΗΠΑ. Πολλές επιχειρήσεις προσλαμβάνουν και πάλι ή επαναφέρουν εργαζομένους που ήταν σε παύση. Παρ’ όλα αυτά, εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν άνεργοι, καθώς αρκετές επιχειρήσεις ανακοινώνουν περικοπές εργατικού δυναμικού.

Μεταξύ των πολιτειών, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας καταγράφονται σε Καλιφόρνια και Τέξας.