Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση διά χειρός Λαγκάρντ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση διά χειρός Λαγκάρντ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πτώση αντέδρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, ενώ έστειλε μήνυμα ότι θα παρακολουθεί στενά τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ.

Με το ενιαίο νόμισμα σε άνοδο, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,5%, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου, που υποχώρησαν 1,5%. Κόντρα στο καθοδικό ρεύμα οι μετοχές του κλάδου ψυχαγωγίας και ταξιδίων, που έκλεισαν με κέρδη 0,7% και 0,6% αντίστοιχα.

Η ΕΚΤ, όπως αναμενόταν, τήρησε στάση αναμονής, ενώ σύμφωνα με το βασικό σενάριο, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί 8% φέτος έναντι προηγούμενης πρόβλεψης του Ιουνίου για ύφεση 8,7%.

Παρ’ όλα αυτά, η ανάκαμψη αναμένεται βραδύτερη των αρχικών προβλέψεων και ο πληθωρισμός θα παραμείνει πολύ κάτω του στόχου της ΕΚΤ για τα επόμενα χρόνια.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι, ενώ στο Μιλάνο, ο γενικός δείκτης FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,25%, μετά τις πληροφορίες για ενδιαφέρον εξαγοράς του Borsa Italiana από Euronext και Deutsche Boerse. Στο γερμανικό χρηματιστήριο, ο DAX υποχώρησε 0,21%, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με πτώση 0,16%. Μεγαλύτερες απώλειες 0,36% για τον CAC 40 του Παρισιού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή