LVMH: Με κυβερνητική βοήθεια το «αντίο» στην Tiffany;

LVMH: Με κυβερνητική βοήθεια το «αντίο» στην Tiffany;

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του γαλλικού ομίλου πολυτελών αγαθών LVMH, Μπερνάρ Αρνό, ζήτησε βοήθεια από τη γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να εγκαταλείψει την συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής Tiffany, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον της κυβέρνησης. 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας (και ένας εκ των πλουσιότερων στον κόσμο) ήταν εκείνος που προσέγγισε πρώτος την κυβέρνηση και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει η εξαγορά της αμερικανικής αλυσίδας κοσμητοπωλείων, όπως ανέφεραν δύο πηγές στο ειδησεογραφικό δίκτυο. Εκπρόσωπος του ομίλου LVMH απέρριψε ως «εντελώς αβάσιμους» τους ισχυρισμούς. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη συμφωνία ύψους 16 δισ. δολαρίων και η αμερικανική εταιρεία απάντησε με μήνυση. Ο LVMH άφησε να εννοηθεί ότι ήταν η γαλλική κυβέρνηση εκείνη, που ζήτησε την αναβολή της συμφωνίας για λόγους που έχουν να κάνουν με τον «πόλεμο» δασμών, που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Παρίσι και Ουάσιγκτον. H Τiffany από την πλευράς της υποστήριξε ότι ο LVMH προσπαθεί ουσιαστικά να εκμεταλλευθεί τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και τον αντίκτυπο της πανδημίας του Covid-19 προκειμένου να πετύχει χαμηλότερο αντίτιμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή