Στήριγμα στις ευρωπαϊκές μετοχές τα deals εξαγορών και συγχωνεύσεων

Στήριγμα στις ευρωπαϊκές μετοχές τα deals εξαγορών και συγχωνεύσεων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εβδομαδιαία άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις ενδείξεις ανάκαμψης της δραστηριότητας εξαγορών και συγχωνεύσεων, ως «αντίδοτο» στην οικονομική απειλή που συνεπάγεται το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

O πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1% στο κλείσιμο της συνεδρίασης, με εβδομαδιαία κέρδη 1,8%. Ο δείκτης παραμένει από τον Ιούνιο εντός στενών ορίων διακύμανσης, καθώς η οικονομική ανάπτυξη φαίνεται να χάνει τη δυναμική της εξαιτίας του ισχυρού ευρώ, αυξάνοντας το κόστος των ευρωπαϊκών εξαγωγών.

Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη προετοιμάζεται για έναν ταραχώδη επίλογο στο δράμα του Brexit, μετά τα σχέδια του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, να αθετήσει τη συμφωνία του «διαζυγίου».

Η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης, με τη μετοχή της Altice να κάνει άλμα 24,4%, αγγίζοντας υψηλά τριών μηνών, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της από τον ιδρυτή, Πάτρικ Ντραϊ.

Κέρδη 12,5% και για τη μετοχή της ελβετικής εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων Aryzta, αφότου ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Elliott Advisors για συμφωνία εξαγοράς. Η μετοχή του πανευρωπαϊκού χρηματιστηρίου Euronext σημείωσε άνοδο 1,7%, αφότου επιβεβαίωσε ότι συζητούν σε συνεργασία με την ιταλική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti (CDP) την εξαγορά του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX έκλεισε με οριακή πτώση 0,05%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,48%. Άνοδος 0,20% και για το Χρηματιστήριο του Παρισιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή