Ευρώπη: Λιγότερες κατά 55% οι αεροπορικές πτήσεις το 2020

Ευρώπη: Λιγότερες κατά 55% οι αεροπορικές πτήσεις το 2020

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη διάρκεια του καλοκαιριού έβαλε φρένο στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής αγοράς αεροπορικών ταξιδίων, αναγκάζοντας σε «ανώμαλη προσγείωση» τους αερομεταφορείς της Ευρώπης. Οι αεροπορικές πτήσεις ανά την Γηραιά Ήπειρο προβλέπεται να είναι φέτος μειωμένες 55% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Eurocontrol, που εποπτεύει το δίκτυο εναέριας κυκλοφορίας.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Eurocontrol, για φέτος προβλέπονται έξι εκατ. λιγότερα αεροπορικά δρομολόγια σε σύγκριση με πέρυσι, υποβαθμίζοντας κατά ένα εκατομμύριο την πρόβλεψη του Απριλίου, τότε που σχεδόν το σύνολο του παγκόσμιου αεροπορικού στόλου ήταν καθηλωμένος στο έδαφος.

«Τώρα προχωρούμε με την όπισθεν, εξέλιξη πραγματικά ανησυχητική για την αεροπορική βιομηχανία», τόνισε σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Eurocontrol, ‘Ιμον Μπρέναν, επιρρίπτοντας ευθύνες στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των χωρών στην επανεκκίνηση των πτήσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη των επιβατών.

Οι αεροπορικές της Ευρώπης προσδοκούσαν ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης προς τα τέλη του καλοκαιριού, με τις ελπίδες τους να ματαιώνονται εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων και την επαναφορά περιοριστικών μέτρων στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις από ορισμένες χώρες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurocontrol, το ποσοστό των πτήσεων που θα διεξάγονται θα μειωθεί τον Ιανουάριο στο 40% του συνόλου των δρομολογίων. 

Η Eurocontrol επισημαίνεται ότι η εναρμόνιση της διαδικασίας ελέγχων για Covid-19 και ενιαία κριτήρια αξιολογησης θα συμβάλουν στην αύξηση της ζήτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή