Η «νίκη» της Κίνας έναντι του κορωνοϊού ωθεί το γιουάν σε υψηλά 16 μηνών

Η «νίκη» της Κίνας έναντι του κορωνοϊού ωθεί το γιουάν σε υψηλά 16 μηνών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ενδείξεις ότι οι επιδόσεις της κινεζικής οικονομίας είναι καλύτερες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες, όπως ΗΠΑ και Ευρωζώνη, φέρνουν το γιουάν στο ραντάρ των επενδυτών, με το κινεζικό νόμισμα να ενισχύεται σε υψηλά 16μήνου έναντι του δολαρίου.

Η βιομηχανική παραγωγή και οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα σημείωσαν άνοδο, για πρώτη φορά φέτος, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Euromonitor International στην έκθεσή της προβλέπει ότι η οικονομία της Κίνας θα παραμείνει σε αναπτυξιακή τροχιά φέτος, εν αντιθέσει με τις εκτιμήσεις για ύφεση σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη.

Το γιουάν στις offshore αγορές αναρριχήθηκε έως και τα 6,7685 έναντι του δολαρίου, στα υψηλότερα επίπεδα 16 μηνών.

Η βελτιωμένη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου ευνόησε και τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, αποκτώντας προβάδισμα έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

«Σε αυτή τη φάση της πανδημίας, η οικονομία της Κίνας συγκαταλέγεται μεταξύ των νικητών», εξηγεί ο Κιτ Τζιούκ, επικεφαλής στρατηγικής ξένου συναλλάγματος στη Societe Generale. «Επικρατεί η άποψη ότι ο κορωνοϊός δεν απειλεί πλέον την Κίνα, ενώ ευρύτερα η αγορά προσβλέπει σε μια παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη τύπου V», εξηγεί. Στο θετικό κλίμα συμβάλλουν και οι ελπίδες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του Covid-19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή