ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: Κέρδη σε Wall Street και Ευρώπη

agores-kerdi-se-wall-street-kai-eyropi-561079894

Άνοδικές τάσεις στη Wall Street, με το θετικό momentum των αμερικανικών μετοχών να συνεχίζεται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Κέρδη και στην Ευρώπη, που έκλεισε σε υψηλά τριών εβδομάδων.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, τόσο λόγω της δραστηριότητας εξαγορών και συγχωνεύσεων, αλλά και λόγω των στοιχείων που δείχνουν επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάκαμψης. Ο S&P 500 κινείται σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ το ράλι των Tesla, Apple και Nvidia δίνουν ώθηση στον τεχνολογικό Nasdaq, με τον δείκτη να ανακάμπτει έπειτα από τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο.

Χαμόγελα και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να ενισχύεται σε υψηλά τριών εβδομάδων, με άνοδο 0,77% και έχοντας ως στήριγμα τις μετοχλές του κλάδου λιανικής. Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των τραπεζών.

Οριακή άνοδος 0,18% για τον DAX της Φραγκφούρτης, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ξεχώρισε σε επιδόσεις, καθώς ενισχύθηκε 1,32%. Θετικά πρόσημα σε Παρίσι και Μιλάνο, με τον ιταλικό FTSE MIB να σημειώνει άνοδο 0,82%.