ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Άνοδος με το βλέμμα στη FED

chrimatistiria-anodos-me-to-vlemma-sti-fed-561081283

Στους ρυθμούς των κεντρικών τραπεζών κινούνται τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικούς, με τη Wall Street σε άνοδο για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, έχοντας ως στήριγμα τις μετοχές των τραπεζών και του ενεργειακού κλάδου. Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη.

Η προσοχή στρέφεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ(FED) που ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, την πρώτη από τότε που ο πρόεδρος της FED, Τζερόμ Πάουελ αναθεώρησε τους στόχους για τον πληθωρισμό, σε μια έμμεση δέσμευση για τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κέρδη για τον Dow Jones και S&P 500, σε αρνητικό έδαφος ο τεχνολογικός Nasdaq, με τις μετοχές εταιρειών του κλάδου όπως η Adobe, Apple και Facebook να σημειώνουν απώλειες πάνω από 1%.

Με άνοδο έκλεισαν και οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να ενισχύεται 0,58% και τις μετοχές να παραμένουν σε υψηλά τριών εβδομάδων. Ήπια κέρδη 0,29% για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, όπως και για τον CAC 40 του Παρισιού, που ενισχύθηκε 0,13%. Απωλειες 0,44% για τον FTSE 100 στο ΧΡηματιστήριο του Λονδίνου, εν μέσω της εντεινόμενης αβεβαιότητας για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.