Η ΕΚΤ δίνει περισσότερη ευελιξία στις τράπεζες

Η ΕΚΤ δίνει περισσότερη ευελιξία στις τράπεζες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφαλαιακές ανάσες με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις τράπεζες της γηραιάς ηπείρου, που παλεύει να διατηρήσει τη ροή των πιστώσεων στην πληγωμένη από την πανδημία οικονομία της. 

Οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να εξαιρούν νομίσματα, χαρτονομίσματα και καταθέσεις, που κρατούνται στις κεντρικές τράπεζες, όταν υπολογίζουν τον δείκτη μόχλευσης έως τα τέλη Ιουνίου του 2021, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΚΤ. Πρόκειται για έναν δείκτη που μετράει τα κεφάλαια ως ποσοστό των στοιχείων ενεργητικού. Με την εξαίρεση υπολογίζεται ότι ο δείκτης μόχλευσης θα ανέβει στο 5,66% από 5,36%. 

Η ΕΚΤ ήδη επιτρέπει στις τράπεζες να αξιοποιούν τα κεφαλαιακά αποθέματά τους και να έχουν μία ευέλικτη προσέγγιση στα κόκκινα δάνεια, ούτως ώστε να τους προσφέρει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να συνεχίσουν να δανείζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή