Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω στην ανάπτυξη των 5G

Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω στην ανάπτυξη των 5G

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάπτυξη των δικτύτων πέμπτης γενιάς (5G) στην Ευρώπη είναι ανησυχητικά βραδεία και ειδικά σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και ασιατικές οικονομίες, προειδοποιεί οργανισμός, που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ηπείρου.

«Δεν είναι πολύ αργά να κλείσουμε το χάσμα με τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Κίνα» τονίζει το European Round Table for Ιndustry (ERT), το οποίο έχει 55 μέλη, μεταξύ των οποίων οι εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia και Ericsson, αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler και BMW, οι πετρελαϊκές Royal Dutch Shell και BP και οι φαρμακευτικές Astrazaneca και Merck. 

Αν και πολλές τεχνολογίες 5G είναι ήδη σε ανάπτυξη, αρκετές χώρες έχουν μείνει πίσω στην οικοδόμηση των δικτύων, που θα προσφέρουν αισθητά ταχύτερες συνδέσεις και τη δυνατότητα για τεράστια ροή δεδομένων. Τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν μόνο τα κινητά μας τηλέφωνα, αλλά το σύνολο των λεγόμενων «έξυπνων» συσκευών, τα δίκτυα του Internet-of-Things και τα πλήρως αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα. 

Η ERT σημειώνει ότι όλοι οι παραπάνω είναι καθοριστικής σημασίας για την Ευρώπη για αυτό και θα πρέπει «να τα πάμε πολύ καλύτερα στην ανάπτυξη του 5G». Προσθέτει δε ότι η και η ανάπτυξη των δικτύων 4G ήταν πιο αργή στην ήπειρο. Σε έρευνα που πραγματοποίησε υπολόγισε ότι πέρυσι περίπου το 70% των χρηστών κινητού τηλεφώνου στην Ευρώπη είχαν δίκτυο 4G, έναντι του 90% στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Νότια Κορέα. 

Πηγή: Wall Street Journal 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή