Deutsche Bank: «Λουκέτο» στο 20% των υποκαταστημάτων στη Γερμανία

Deutsche Bank: «Λουκέτο» στο 20% των υποκαταστημάτων στη Γερμανία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων της Γερμανία κατά 20% -ή ένα στα πέντε- προσανατολίζεται η Deutsche Bank, με τον γερμανικό τραπεζικό όμιλο να εντείνει τις προσπάθειες εξοικονόμησης κόστους και προσαρμογής στις νέες συνήθειες των πελατών την εποχή του κορωνοϊού.

Ο αριθμός των υποκαταστημάτων της Deutsche Bank στη Γερμανία αναμένεται να μειωθεί στα 400 από 500, όπως δήλωσε στο Reuters ο Φίλιπ Γκόσοου, επικεφαλής της Deutsche Bank για τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής(retail banking) στη Γερμανία. Οι περικοπές θα αρχίσουν από αστικές περιοχές, «το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε ο κ. Γκόσοου.

Οι γερμανικές τράπεζες διαθέτουν πιο εκτεταμένο δίκτυο υποκαταστημάτων σε σύγκριση με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε Ολλανδία ή Βρετανία, όπου οι πελάτες είναι πιο εξοικειωμένοι με το digital banking. Εν μέσω της πανδημικής κρίσης, οι τράπεζες της Ευρώπης επανεξετάζουν τη στρατηγική τους.

Η Commerzbank προσφάτως ανακοίνωσε το κλείσιμο 200 υποκαταστημάτων και εξετάζει «λουκέτο» σε εκατοντάδες ακόμη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή