Αεροπορικές: Ζητούν τεστ ανίχνευσης Covid-19 για όλους τους επιβάτες

Αεροπορικές: Ζητούν τεστ ανίχνευσης Covid-19 για όλους τους επιβάτες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού πριν από την αναχώρηση για όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων ζητούν οι αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο. Η υποχρεωτική διεξαγωγή τεστ θα αντικαταστήσει την υποχρεωτική καραντίνα, ένα μέτρο που σύμφωνα με τους αερομεταφορείς συντελεί στη μείωση της ταξιδιωτικής κίνησης.

Τα γρήγορα και προσιτά τεστ αντιγόνου μπορούν να διεξαχθούν και από μη-ιατρικά εξειδικευμένο προσωπικό και αναμένεται να είναι διαθέσιμα τις επόμενες εβδομάδες. Τα συγκεκριμένα τεστ θα πρέπει να υπόκεινται σε διεθνή πρότυμα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών(ΙΑΤΑ). «Δεν βλέπουμε άλλη εναλλακτική λύση με λιγότερες προκλήσεις ή πιο αποτελεσματική», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ.

Με την πανδημία να έχει καθηλώσει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου αεροπορικού στόλου, οι αερομεταφορείς ασκούν πιέσεις στις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν εναλλακτικά μέτρα αντί των «τυφλών» περιορισμών που υπονομεύουν την ανακαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης και αρχίζουν και πάλι να αυστηροποιούνται στην Ευρώπη, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.

Με τα τεστ αντιγόνου ταχείς ανίχνευσης να είναι διαθέσιμα έναντι 7 δολαρίων έκαστο, οι αερομεταφορείς ασκούν πιέσεις στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) να υιοθετήσει τη χρήση τους, ανέφερε η ΙΑΤΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή