Έρευνα: Πώς ο κορωνοϊός επηρέασε τους Έλληνες CEOs

Έρευνα: Πώς ο κορωνοϊός επηρέασε τους Έλληνες CEOs

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες των Ελλήνων διευθυνόντων συμβούλων (CEOs) παρουσιάζει έρευνα της KPMG, στην οποία ενσωματώνεται και ο πρόσφατος αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά ευρήματα είναι τα εξής:

– Το 67% των Ελλήνων CEOs δείχνει εμπιστοσύνη στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, ποσοστό το οποίο σημειώνει αύξηση μετά την κρίση της πανδημίας (64%).

– Το 27% δηλώνει αβέβαιο για τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

– Οι νεοεμφανιζόμενες (ή αναδυόμενες) / disruptive τεχνολογίες (20%) και οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι, μαζί με την κλιματική αλλαγή (20%) αποτελούν τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τους Έλληνες CEOs.

– Σχεδόν όλοι οι Έλληνες CEOs θεωρούν ότι η πανδημία έχει επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με τις μεγαλύτερες εξελίξεις να καταγράφονται στη δημιουργία ψηφιακής εμπειρίας για τον πελάτη.

– Το 27% αναφέρει ότι η έλλειψη πληροφοριών σε μελλοντικά λειτουργικά σενάρια -όπως νέοι τρόποι εργασίας- αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού.

– Το 80% των CEOs αναφέρει ότι θα επανεξετάσει την προσέγγιση σχετικά με την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, με κύρια αιτία την πίεση των πελατών και των κοινωνικών ομάδων.

– Το 93% αναφέρει ότι αισθάνεται μεγαλύτερη συναισθηματική σύνδεση με τον σκοπό της επιχείρησής τους, από τη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση.

– Το 86% συμφωνεί ότι το κύριο αντικείμενο των επιχειρήσεων είναι προσανατολισμένο στον σκοπό, ο οποίος παρέχει ένα σαφές πλαίσιο για γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις που σχετίζονται με τη νόσο COVID-19.

– Οι μισοί CEOs ανέφεραν ότι το καταναλωτικό κοινό περιμένει από τις επιχειρήσεις να καλύψουν το «κενό» στις κοινωνικές προκλήσεις, καθώς η βεβαιότητα και η εμπιστοσύνη προς τις κυβερνήσεις μειώνονται. Παράλληλα, όλοι πρόκειται να εισαγάγουν νέα μέτρα κατά του ρατσισμού σε οποιαδήποτε μορφή.

– Η πλειοψηφία των CEOs (93%) θεωρεί ότι η εργασία εξ αποστάσεως δημιούργησε σημαντικές αλλαγές στις πολιτικές καλλιέργειας νέας κουλτούρας, αλλά και στη διεύρυνση προσέλκυσης ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού (87%).

– Το 87% αναφέρει ότι η επικοινωνία με τους εργαζόμενους της εταιρείας βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή