ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

P&I: «Stop» στις ασφαλίσεις πλοίων που συνδέονται με τους αγωγούς Nord Stream 2 και TurkStream

p-amp-038-i-stop-stis-asfaliseis-ploion-poy-syndeontai-me-toys-agogoys-nord-stream-2-kai-turkstream-561089809

Ο μεγαλύτερος όμιλος ναυτιλιακών ασφαλίσεων στον κόσμο δεν θα ασφαλίζει πλοία που εμπλέκονται στα προγράμματα αγωγών Nord Stream 2 και TurkStream, των οποίων προΐσταται η Ρωσία, εξαιτίας της απειλής αμερικανικών κυρώσεων.

Ενώσεις που ανήκουν στον όμιλο International Group of P&I Clubs, περιλαμβανομένων των Shipowners Club και London P&I Club ανέφεραν τη Δευτέρα σε εγκύκλιο που εξέδωσαν ότι δεν θα παρέχουν κάλυψη «για οποιαδήποτε δραστηριότητα στην οποία εμπλέκονται ή με την οποία σχετίζονται τα προγράμματα κατασκευής NordStream 2 ή TurkStream».

Στην εγκύκλιο προστίθεται ότι τα μέλη «καλούνται να υπολογίσουν και να μετριάσουν τους κινδύνους από τη σύναψη συμβολαίων με τα προγράμματα κατασκευής Nord Stream 2 ή TurkStream και να επιδείξουν τη μέγιστη επιμέλεια για να αποφύγουν έκθεση σε κυρώσΠηγήεις ή σε δράσεις επιβολής».

Ο όμιλος International Group of P&I Clubs αντιπροσωπεύει τους 13 κορυφαίους ασφαλιστές πλοίων στον κόσμο και καλύπτει σχεδόν το 90% του παγκόσμιου τονάζ. Όλα τα μέλη του έχουν εκδώσει παρόμοιες εγκυκλίους αναφορικά με τους Nord Stream 2 και TurkStream.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters