P&I: «Stop» στις ασφαλίσεις πλοίων που συνδέονται με τους αγωγούς Nord Stream 2 και TurkStream

P&I: «Stop» στις ασφαλίσεις πλοίων που συνδέονται με τους αγωγούς Nord Stream 2 και TurkStream

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μεγαλύτερος όμιλος ναυτιλιακών ασφαλίσεων στον κόσμο δεν θα ασφαλίζει πλοία που εμπλέκονται στα προγράμματα αγωγών Nord Stream 2 και TurkStream, των οποίων προΐσταται η Ρωσία, εξαιτίας της απειλής αμερικανικών κυρώσεων.

Ενώσεις που ανήκουν στον όμιλο International Group of P&I Clubs, περιλαμβανομένων των Shipowners Club και London P&I Club ανέφεραν τη Δευτέρα σε εγκύκλιο που εξέδωσαν ότι δεν θα παρέχουν κάλυψη «για οποιαδήποτε δραστηριότητα στην οποία εμπλέκονται ή με την οποία σχετίζονται τα προγράμματα κατασκευής NordStream 2 ή TurkStream».

Στην εγκύκλιο προστίθεται ότι τα μέλη «καλούνται να υπολογίσουν και να μετριάσουν τους κινδύνους από τη σύναψη συμβολαίων με τα προγράμματα κατασκευής Nord Stream 2 ή TurkStream και να επιδείξουν τη μέγιστη επιμέλεια για να αποφύγουν έκθεση σε κυρώσΠηγήεις ή σε δράσεις επιβολής».

Ο όμιλος International Group of P&I Clubs αντιπροσωπεύει τους 13 κορυφαίους ασφαλιστές πλοίων στον κόσμο και καλύπτει σχεδόν το 90% του παγκόσμιου τονάζ. Όλα τα μέλη του έχουν εκδώσει παρόμοιες εγκυκλίους αναφορικά με τους Nord Stream 2 και TurkStream.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή