ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Brexit: Η JP Morgan μεταφέρει στη Γερμανία σχεδόν 200 δισ. ευρώ

brexit-i-jp-morgan-metaferei-sti-germania-schedon-200-dis-eyro-561090073

Έτοιμη να μεταφέρει από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γερμανία περιουσιακά στοιχεία (assets), συνολικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, εμφανίζεται η JP Morgan Chase & Co, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Τον Ιανουάριο, η αμερικανική τράπεζα είχε επίσης ανακοινώσει τη σημαντική ενίσχυση των δομών που διατηρεί στο Παρίσι, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών κινήσεων μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί το είδος των assets, τα οποία θα μεταφερθούν στη Γερμανία. Πάντως, παραδοσιακά, σε τέτοια περιπτώσεις συμπεριλαμβάνονται τόσο χρήματα σε ρευστό, όσο και επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σ’ αντίστοιχες κινήσεις έχουν ήδη προβεί ή αναμένεται να προβούν και άλλοι διεθνείς τραπεζικοί οργανισμοί. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Barclays, η οποία μετέφερε assets 200 δισ. ευρώ από το Λονδίνο στο Δουβλίνο.

Η συγκεκριμένη τάση αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο το 2021, μετά και τη λήξη της τρέχουσας μεταβατικής περιόδου του Brexit, σηματοδοτώντας την πιθανή έναρξη μια ταχείας αποεπένδυσης στη βρετανική πρωτεύουσα.