Κοντά σε συμβιβασμό 1 δισ. δολαρίων βρίσκονται JP Morgan και ΗΠΑ

Κοντά σε συμβιβασμό 1 δισ. δολαρίων βρίσκονται JP Morgan και ΗΠΑ

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμη να καταβάλλει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, προκειμένου να βάλει «τέλος» στην έρευνα των αμερικανικών αρχών για το αδίκημα της «χειραγώγησης της αγοράς», εμφανίζεται η διοίκηση της JP Morgan.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές, η αμερικανική τράπεζα βρίσκεται ένα βήμα πριν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο, ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο καταβολής ενός σαφώς μεγαλύτερου προστίμου.

Η δικαστική υπόθεση αφορά τη διερεύνηση των κατηγοριών περί προσπάθειας χειραγώγησης της αγοράς εμπορευμάτων και ομολόγων. Υπενθυμίζεται ότι την έρευνα «τρέχουν» τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συμβιβασμός των δύο πλευρών θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της βδομάδας, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή