ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βροχή» μηνύσεων κατά κυβέρνησης Τραμπ από αυτοκινητοβιομηχανίες

vrochi-minyseon-kata-kyvernisis-tramp-apo-aytokinitoviomichanies-561091333

Μήνυση εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν καταθέσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για τους δασμούς που έχουν επιβάλει στις εισαγωγές κινεζικών ανταλλακτικών, στο πλαίσιο του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου.

Η Tesla έρχεται να προστεθεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες που τάσσονται κατά των δασμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Τραμπ και απαιτούν αποζημίωση.

ΗΠΑ και Κίνα έχουν επιβάλει εκατέρωθεν δασμούς σε αγαθά και υπηρεσίες, στο πλαίσιο της εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου στο επίκεντρο.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κατατεθεί προσφυγές από εταιρείες αυτοκινήτων στο Δικαστήριο Διεθνούς Εμπορίου, που έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη. Στην προσφυγή της, η Mercedes-Benz κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση για «άνευ προηγουμένου, αβάσιμο εμπορικό πόλεμο που επηρεάζει εισαγωγές αξίας άνω των 500 δισ. δολαρίων από την Κίνα».

Η Tesla στην προσφυγή της χαρακτηρίζει τους δασμούς ως «ένα καπρίτσιο και αυθαίρετους, συνιστώντας κατάχρηση εξουσίας»