«Βροχή» μηνύσεων κατά κυβέρνησης Τραμπ από αυτοκινητοβιομηχανίες

«Βροχή» μηνύσεων κατά κυβέρνησης Τραμπ από αυτοκινητοβιομηχανίες

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν καταθέσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για τους δασμούς που έχουν επιβάλει στις εισαγωγές κινεζικών ανταλλακτικών, στο πλαίσιο του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου.

Η Tesla έρχεται να προστεθεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες που τάσσονται κατά των δασμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Τραμπ και απαιτούν αποζημίωση.

ΗΠΑ και Κίνα έχουν επιβάλει εκατέρωθεν δασμούς σε αγαθά και υπηρεσίες, στο πλαίσιο της εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου στο επίκεντρο.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κατατεθεί προσφυγές από εταιρείες αυτοκινήτων στο Δικαστήριο Διεθνούς Εμπορίου, που έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη. Στην προσφυγή της, η Mercedes-Benz κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση για «άνευ προηγουμένου, αβάσιμο εμπορικό πόλεμο που επηρεάζει εισαγωγές αξίας άνω των 500 δισ. δολαρίων από την Κίνα».

Η Tesla στην προσφυγή της χαρακτηρίζει τους δασμούς ως «ένα καπρίτσιο και αυθαίρετους, συνιστώντας κατάχρηση εξουσίας»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή