Κομισιόν: Οδικός χάρτης για την Ένωση Κεφαλαιαγορών

Κομισιόν: Οδικός χάρτης για την Ένωση Κεφαλαιαγορών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα επόμενα βήματα για την επέκταση και ενίσχυση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται η στήριξη των τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, ώστε να επενδύουν περισσότερο στις επιχειρήσεις της Ε.Ε.

Στόχος τω μέτρων αυτών, σύμφωνα με την Κομισιόν, είναι η χρηματοδότηση μαζικών επενδύσεων, η οποία δεν μπορεί να γίνει μόνο με κρατικά κεφάλαια ή μέσω τραπεζικού δανεισμού. Με την προώθηση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών, οι Βρυξέλλες επιδιώκουν την αναχρηματοδότηση των επιχειρήσεων στις προσπάθειες εξόδου από την ύφεση εξαιτίας της πανδημικής κρίσης με κεφάλαια από τις αγορές μετοχών και ομολόγων και μείωση της εξάρτησής τους από τον τραπεζικό δανεισμό.

Μια Ένωση Κεφαλαιαγορών θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή αγορά να αποκτήσει «στρατηγική αυτονομία» όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την ενιαία αγορά, στις 31 Δεκεμβρίου, αναφέρουν τα σχετικά έγγραφα, που περιήλθαν στην κατοχή του Reuters.

Οι υπηρεσίες digital finance αποτελούν το βασικό πυλώνα της τρίτης δέσμης μέτρων που έχει παρουσιασθεί την τελευταία πενταετία για τη δημιουργεία της Ένωσης Κεφαλαιαγορών, περιλαμβάνοντας και κανονισμούς για κρυπτονομίσματα. 

«Η ενδυνάμωση της οικονομικής μας ανάκαμψης θα εξαρτηθεί από το πώς θα λειτουργήσουν εύρυθμα οι κεφαλαιαγορές μας και εάν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες και τη χρηματοδότηση μέσω αγορών που χρειάζονται», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Επίτροπος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή