ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντεμπούτο με αποτίμηση 22 δισ. δολ. αναμένεται να πετύχει η Palantir

ntempoyto-me-apotimisi-22-dis-dol-anamenetai-na-petychei-i-palantir-561092059

Άκρως γενναιόδωροι απέναντι στην Palantir Technologies Inc. εκτιμάται ότι θα είναι οι «διψασμένοι» για νέες μετοχές επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal η εταιρεία λογισμικού, που ειδικεύεται στο data mining, θα εξασφαλίσει αποτίμηση άνω των 20 δισ. δολαρίων. Η Palantir αποκλίνει από τον παραδοσιακό δρόμο των IPO, επιλέγοντας την απευθείας εγγραφή στο χρηματιστήριο, στην οποία η αγορά καθορίζει την αρχική τιμή διάθεσης. Το ντεμπούτο έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου και υπολογίζεται ότι οι μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στην τιμή των 10 δολαρίων. Εάν η εκτίμηση επιβεβαιωθεί η εταιρεία θα έχει χρηματιστηριακή αξία ύψους 22 δισ. δολαρίων. 

Δεν υπάρχει πάντως καμία εγγύηση ότι για το πόσο θα μείνουν σε αυτά τα επίπεδα οι μετοχές, επισημαίνουν αναλυτές στην WSJ. Τα τελευταία χρόνια είχαμε αρκετές περιπτώσεις νέων επιχειρήσεων, που έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής από τη χρηματιστηριακή αγορά, για να δουν πολύ γρήγορα την κεφαλαιοποίησή τους στη συνέχεια να συρρικνώνεται.