ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ετοιμότητα για μεταφορά εμβολίων παντού καλούνται οι αεροπορικές εταιρίες (βίντεο)

se-etoimotita-gia-metafora-emvolion-pantoy-kaloyntai-oi-aeroporikes-etairies-vinteo-561095440

Σε άμεση προετοιμασία των μελών της για την ασφαλή και αποτελεσματική μεταφορά των εμβολίων κορωνοϊού στα 7,8 δισεκατομμύρια κατοίκους σε κάθε άκρη του πλανήτη καλεί η διεθνής ένωση αεροπορικών εταιριών ΙΑΤΑ.

Σε άναρτησή της εξηγεί την ευθύνη των αεροπορικών εταιριών να μεταφέρουν τα εμβόλια, δηλώνοντας ότι πρόκειται για την «αποστολή του αιώνα» για την αεροπορική βιομηχανία.

«Η δημιουργία εμβολίου για τον κορωνοϊό είναι μόνο η αρχή. Για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό πρέπει να φτάσει με ασφάλεια όλους τους ανθρώπους ακόμη και στις πιο μακρινές τοποθεσίες, και στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς,» επισημαίνει η ένωση των αερομεταφορέων.

«Η ώρα της προετοιμασίας είναι ΤΩΡΑ,» αναφέρει χωρίς περιστροφές η ΙΑΤΑ, υπολογίζοντας ότι έστω για μια μονή δόση εμβολίου στα 7,8 δισεκ. ανθρώπους απαιτούνται σχεδόν 8.000 τζάμπο τζετ, ενώ απαιτείται και ασφάλεια και μέριμνα για την ψύξη των εμβολίων ώστε να μην αλλοιωθούν καθ’ οδόν, αφού «η μεταφορά εμβολίων είναι πολύ δυσκολότερη από τη μεταφορά άλλων αγαθών.»

Κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν τελωνειακά εμπόδια στη μεταφορά των εμβολίων, τονίζοντας οι όποιες καθυστερήσεις μπορεί να αλλοιώσουν το ειδικό αυτό φαρμακευτικό υλικό.