ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Uber παίρνει πίσω την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο

i-uber-pairnei-piso-tin-adeia-leitoyrgias-tis-sto-londino-561095614

Η Uber πρόκειται να λάβει δεκαοκτάμηνη άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο, αφότου κέρδισε μια έφεση, σύμφωνα με απόφαση Βρετανού δικαστή σήμερα Δευτέρα. 

Η εταιρεία δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι μια «αναγνώριση» της δουλειάς της σε ό,τι αφορά την ασφάλεια. 

«Αυτή η απόφαση είναι μια αναγνώριση απέναντι στη δέσμευση της Uber στην ασφάλεια και θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εποικοδομητικά με την TfL (Transport for London)», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας στη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, Τζέιμι Χέιγουντ. 

Ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή των μεταφορών στο Λονδίνο θα «παρακολουθεί στενά» την Uber και θα αναλάβει δράση στην περίπτωση που δεν πληρεί ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις, ανέφερε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν. 

«Μπορώ να διαβεβαιώσω τους Λονδρέζους ότι η TfL θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την Uber και δεν θα διστάσει να λάβει γρήγορη δράση εάν αποτύχει να ανταποκριθεί στα αυστηρά στάνταρντ που απαιτούνται για την προστασία των επιβατών», δήλωσε ο Καν. 

Οι αντιδράσεις

Παρ’ όλα αυτά, ο συνεταιρισμός που εκπροσωπεί τους μαύρους οδηγούς ταξί του Λονδίνου ανέφερε ότι η εν λόγω δικαστική απόφαση είναι «καταστροφή» για τη βρετανική πρωτεύουσα. 

«Η Uber έχει δείξει επανειλημμένα ότι απλά δεν είναι άξια εμπιστοσύνης στο να θέσει την ασφάλεια των Λονδρέζων, των οδηγών και άλλων που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, πάνω από το κέρδος», αναφέρει ο συνεταιρισμός. 

«Με το να υψώνει τα χέρια και εν τέλει να δέχεται ένα μέρος της ευθύνης, η Uber κατάφερε να ρίξει στάχτη στα μάτια του δικαστηρίου και να δημιουργήσει μια ψευδή εντύπωση ότι έχει αλλάξει προς το καλύτερο». 

Με πληροφορίες από Reuters