Τι βλέπει η Wall Street στη μετοχή της Virgin Galactic;

Τι βλέπει η Wall Street στη μετοχή της Virgin Galactic;

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μετοχή της Virgin Galactic ξεχωρίζει στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας εκρηκτικό ράλι της τάξης του 22%. Πού αποδίδεται όμως, αυτή η ξέφρενη πορεία της «διαστημικής» μετοχής;

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ψήφο εμπιστοσύνης της Wall Street, καθώς συνολικά οκτώ επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Bank of America, δίνουν στη μετοχή την αξιολόγηση «buy», καλώντας τους επενδυτές να αγοράσουν τις μετοχές της Virgin Galactic. Την ίδια ώρα, καμία δεν παρέχει την αξιολόγηση «hold» ή «sell».

«Καμία άλλη εταιρεία δεν έχει αντίστοιχη δυναμική ανάπτυξης» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Ρον Επστάιν, αναλυτής της Bank of America.

Η μετοχή της εταιρείας έκανε ντεμπούτο στη Wall Street το 2019 και η σημερινή άνοδος είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στη σύντομη ιστορία της. Από την αρχή του έτους δε, τα σωρευτικά κέρδη ξεπερνούν το 70%.

Η Virgin Galactic πολύ σύντομα αναμένεται να ολοκληρώσει τις δοκιμές για τις εμπορικές πτήσεις στο διάστημα. Οι επόμενοι μήνες δε, θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για το μέλλον του φιλόδοξου project.

Από την πλευρά του, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της εταιρείας, συνεχίζει να ελπίζει ότι μέσα στο α’ τρίμηνο του 2021 θα καταφέρει να πραγματοποιήσει την πρώτη -μη επιστημονική- διαστημική πτήση, σηματοδοτώντας την έναρξη της εμπορικής εκμετάλλευσης του διαστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή