Χρηματιστήρια: Κέρδη με οδηγό τις τράπεζες

Χρηματιστήρια: Κέρδη με οδηγό τις τράπεζες

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη για τις μετοχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τη Wall Street να σηκώνει κεφάλι έπειτα από το καθοδικό σερί των τεσσάρων προηγουμένων εβδομάδων και την Ευρώπη να κλείνει με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τα μέσα Ιουνίου.

Τράπεζες, αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου έδωσαν ώθηση στον S&P 500, με τους επενδυτές να διακρίνουν αγοραστικές ευκαιρίες έπειτα από τις ρευστοποιήσεις των προηγουμένων εβδομάδων, εξαιτίας των οποίων ο δείκτης είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο. Κέρδη σχεδόν 2% για τον Dow Jones αυτή την ώρα.

Τα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα, όπως και οι αισιόδοξες προβλέψεις εταιρειών όπως η Nissan Motor. 

Θετικά πρόσημα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τον πανευρωπαϊκό STOXX να ενισχύεται 2,2% στο κλείσιμο, ανακτώντας μέρος των απωλειών(3,6%) της προηγούμενης εβδομάδας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδού, με τον τραπεζικό δείκτη να κάνει άλμα 5,6%. Η μετοχή της HSBC Holdings ενισχύθηκε σχεδόν 9% αφότου ο κινεζικός ασφαλιστικός όμιλος Ping An -ο μεγαλύτερος μέτοχος της βρετανικής τράπεζας- αύξησε το μερίδιό του στο 8%.

Με άνοδο πάνω από 3% έκλεισε ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ηπιότερα κέρδη 1,46% για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Σε Παρίσι και Μιλάνο, οι γενικοί δείκτες έκλεισαν ενισχυμένοι 2,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή