O Covid-19 δημιουργεί τάξη νεόπτωχων στην Ασία

O Covid-19 δημιουργεί τάξη νεόπτωχων στην Ασία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πανδημία του Covid-19 και η βαθύτατη ύφεση που αυτή πυροδότησε δημιουργεί μία τάξη νεόπτωχων στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού, επισημαίνει η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία και υπολογίζει ότι στην περιοχή ο πληθυσμός που θα ζει στη φτώχεια θα αυξηθεί μέσα στο 2020 κατά 38 εκατομμύρια ανθρώπους. 

Η Παγκόσμια Τράπεζα κάνει λόγο για ένα τριπλό σοκ στην περιοχή: Η υγειονομική κρίση, το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας των lockdown και ο αντίκτυπος της παγκόσμιας ύφεσης. Η περιοχή θα παρουσιάσει ανάπτυξη μόλις 0,9% φέτος- στη χειρότερη επίδοση από το 1967, ενώ το ποσοστό της φτώχειας προβέπεται να αυξηθεί για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια. 

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό ο αντίκτυπος θα είναι σοβαρός και στην εκπαίδευση. Το κλείσιμο των σχολείων θα σηματοδοτήσει απώλεια 0,7 έτους για τον μέσο μαθητή και μείωση 4% στο προσδοκώμενο ετήσιο εισόδημά του κατά τον εργασιακό βίο. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή