H Nokia κερδισμένη από το «μπλόκο» των Βρετανών στη Huawei

H Nokia κερδισμένη από το «μπλόκο» των Βρετανών στη Huawei

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Nokia αναμένεται να είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την απόφαση της Βρετανίας να μπλοκάρει την Huawei από τα δίκτυα 5G.

Η φινλανδική εταιρεία έκλεισε σε συμφωνία που την καθιστά βασικό πάροχο εξοπλισμού 5G στον βρετανικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό BT.

H συμφωνία προβλέπει ότι η Nokia θα παρέχει πρόσθετους σταθμούς και κεραίες που θα επιτρέπουν κλήσεις και μεταφορά δεδομένων πελατών μέσω του δικτύου 5G.  Παράλληλα βάσει της συμφωνίας η εταιρεία θα αντικαταστήσει την Huawei ως προμηθευτής στα δίκτυα 2G και 4G.

H βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι όλοι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στη χώρα απαγορεύεται να αγοράσουν νέο εξοπλισμό 5G από τη Huawei μετά την 31η Δεκεμβρίου, ενώ θα πρέπει να αποσύρουν όλο το πακέτο 5G της κινεζικής εταιρείας από τα δίκτυά τους έως το 2027. Για την απόφαση η κυβέρνηση επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφαλείας. 

Πηγή: BBC 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή