Απογοητευτικά τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ

Απογοητευτικά τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεύρυνση εμφάνισε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά, καθώς τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά 3,5% και διαμορφώθηκε στα 82,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η εκτίναξη του ελλείμματος, σύμφωνα με το MarketWatch, οφείλεται στη σημαντική πτώση των εξαγωγών, κάτι το οποίο ρίχνει βαριά σκιά στο σύνολο της αμερικανικής οικονομίας και οδηγεί σε  βραδύτερη ανάκαμψη από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία, οι εισαγωγές ξένων αγαθών, όπως αυτοκίνητα και καταναλωτικά αγαθά, ενισχύθηκαν κατά 3,1% στα 201,3 δισεκατομμύρια ευρώ . Πρόκειται για ένα ποσό, το οποίο κινείται στα προ-κορωνοϊού επίπεδα.

Εντελώς αντίθετη ήταν όμως, η «εικόνα» στις εξαγωγές, οι οποίες παρότι αυξήθηκαν κατά 2,8% στα 118,3 δισεκατομμύρια ευρώ, παρέμειναν κατά 13% κάτω σε σχέση με τα προ-κρίσης επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία για τον κλάδο των υπηρεσιών θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα, όταν και υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή