Το Playboy επιστρέφει στη… Wall Street

Το Playboy επιστρέφει στη… Wall Street

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμο να επιστρέψει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι το ιστορικό ανδρικό περιοδικό PlayBoy, μετά τη συγχώνευση της ιδιοκτήτριας εταιρείας (Playboy Enterprises) με τη Mountain Crest Acquistion, σ’ ένα deal ύψους 381 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία των δύο πλευρών έρχεται εννέα χρόνια, μετά το «exit» του Playboy από τη Wall Street και την εξαγορά του περιοδικού από το ιδιωτικό fund Rizvi Traverse Management.

Με βάση τους όρους της νέας συμφωνίας, η Mountain Crest καλείται να προβεί στην χρηματιστηριακή πώληση μετοχών της Playboy Enterprises, αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες πρέπει να περιέλθουν στην κατοχή τρίτων θεσμικών επενδυτών.

Η συγχώνευση, σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α’ τρίμηνο του 2021. Επικεφαλής της νέας εταιρείας θα τεθεί ο εκτελεστικός διευθυντής του Playboy, Μπεν Κoν. Η μετοχή της εταιρείας θα διαπραγματεύεται στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, υπό το ακρωνύμιο «PLBY».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011, όταν το Playboy αποχώρησε από το αμερικανικό χρηματιστήριο, οι έντυπες πωλήσεις του ιστορικού περιοδικού παρουσιάζουν συνεχή πτώση. Η πανδημία δε, του κορωνοϊού ενέτεινε τις προκλήσεις, με αποκορύφωμα τη διακοπή της έντυπης έκδοσης του περιοδικού.

Η εταιρεία -αντ’ αυτού- σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα του lifestyle, όπως και στον τομέα της σεξουαλικής υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή