Νέα βουτιά στην τιμή του πετρελαίου

Νέα βουτιά στην τιμή του πετρελαίου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό περιδίνηση παραμένει η διεθνής αγορά εμπορευμάτων, καθώς η αναζωπύρωση του κορωνοϊού, η εξασθενημένη ζήτηση και η αυξημένη παραγωγή των χωρών του ΟΠΕΚ ασκούν σημαίνουσες πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, τα συμβόλαια αργού WTI υποχωρούν κατά 4,90% στα 38,25 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια αργού Brent σημειώνουν κάμψη κατά 4,30% στα 40,48 δολάρια ανά βαρέλι.

«Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ιός δεν έχει περιοριστεί. Τα περιστατικά αυξάνονται διαρκώς, οι νεκροί παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει το όριο του ενός εκατομμυρίου» σχολιάζει ο Τάμας Βάργκα, αναλυτής της PVM Oil.

«Το sell off στον ενεργειακό τομέα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρά την αποτίμηση του κινδύνου και την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου» επισημαίνει, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ritterbusch and Associates, Τζιμ Ρίτερμπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ αύξησαν την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου κατά 160.000 βαρέλια, εντείνοντας τις συνθήκες υπερπροσφοράς στην ενεργειακή αγορά.

«Η αύξηση των αποθεμάτων από τον ΟΠΕΚ θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς, η οποία εξακολουθεί να ταλανίζεται από την αδύναμη ζήτηση» τονίζει, σε σημείωμά της, η ANZ Reserach.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής οφείλεται εν πολλοίς στη Λιβύη, η οποία τον προηγούμενο μήνα ξεκίνησε εκ νέου την παραγωγική δραστηριότητά, μετά το εννεάμηνο «stop» ένεκα του εμφυλίου πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή