Χρηματιστήρια: Ανοδικό momentum και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Χρηματιστήρια: Ανοδικό momentum και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο εγκαινίασε η Wall Street το τελευταίο τρίμηνο του έτους, κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας και στην Ευρώπη. «Βαρίδι» οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, εξαιτίας των απωλειών του πετρελαίου.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι μετοχές των πετρελαϊκών σημείωναν τις χειρότερες επιδόσεις, χωρίς να καταφέρνουν να συμβαδίσουν με το ευρύτερο ανοδικό momentum. Στήριγμα στους βασικούς δείκτες τα κέρδη των εταιρειών του κλάδου λιανικής. Ο Dow κατέγραφε ενδοσυνεδριακή άνοδο πάνω από 100 μονάδες, ισχυρά κέρδη και για τον τεχνολογικό Nasdaq.

Συγκρατημένη άνοδος και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 60 να κλείνει με οριακή άνοδο 0,2%, καθώς η ανακοίνωση ενθαρρυντικών μακροοικονομικών στοιχείων αναπτερώνει τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη. Μεταξύ των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, θετικά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο. Με πτώση έκλεισε ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, με τις απώλειες 12% της μετοχής της Bayer να πιέζουν προς τα κάτω τον δείκτη, αφότου ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε πρόσθετες περικοπές δαπανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή