ΗΠΑ: Κάτω από το 8% η ανεργία, σε χαμηλό 4 μηνών οι νέες θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Κάτω από το 8% η ανεργία, σε χαμηλό 4 μηνών οι νέες θέσεις εργασίας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτω από το όριο του 8% υποχώρησε η ανεργία στις ΗΠΑ για τον μήνα Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης ανεργίας διαμορφώθηκε στο 7,9% από 8,4% τον Αύγουστο. Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, δημιουργήθηκαν 661.000 νέες θέσεις εργασίας.

Εξ αυτών, οι περίπου 318.000 αφορούσαν τον κλάδο της διασκέδασης και της διαμονής, ενώ ακόμη 142.000 σχετίζονταν με τον κλάδο του λιανεμπορίου. Στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλειας δημιουργήθηκαν 108.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας εμφάνισε επιβράδυνση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ενώ αποδεικνύεται ο χαμηλότερος από τον Μάιο.

Σε κάθε περίπτωση, τα σημερινά στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν την σταθερή πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής αγοράς εργασίας, η οποία ωστόσο παραμένει μακριά από τα προ-κορωνοϊού επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του lockdown του περασμένου Μαρτίου σημειώθηκαν 22 εκατομμύρια απολύσεις, αριθμός ρεκόρ για την αμερικανική οικονομία. Μέχρι στιγμής, βέβαια, χάρη στην ανάκαμψη της οικονομίας, έχουν ανακτηθεί περίπου 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή