Εντός του Οκτωβρίου τα πρώτα ομόλογα SURE

Εντός του Οκτωβρίου τα πρώτα ομόλογα SURE

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τη διεξαγωγή δημοπρασιών για την έκδοση ομολόγων, μέσω των οποίων θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης μετά το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας. Άμεση προτεραιότητα της Κομισιόν είναι η έκδοση ομολόγων SURE, που αναμένεται εντός του Οκτωβρίου, όπως δήλωσε στο Reuters ο Ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού, Γιοχάνες Χαν.

«Η προσοχή της Κομισιόν εστιάζεται στην έκδοση των ομολόγων SURE, αργότερα εντός του Οκτωβρίού», διευκρίνισε ο κ. Χαν, αναφερόμενος στο κοινοτικό πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης, το οποίο θα εξασφαλισθεί με χρέος, ύψους 100 δισ. ευρώ. Η πρώτη ομολογιακή έκδοση για τη χρηματοδότηση του SURE αναμένεται στο δεύτερο ήμισυ του Οκτωβρίου.

«Περάν τούτου, η Κομισιόν εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για αύξηση του όγκου των εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένης και της διεξαγωγής δημοπρασιών», διευκρίνισε ο κ. Χαν.

Οι εκδόσεις ομολόγων SURE θα είναι κυρίως κοινοπρακτικές, δηλαδή μέσω τραπεζών, μια επιλογή που συνήθως προτιμούν υπερεθνικοί οργανισμοί όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά το πρόγραμμα SURE, η Ε.Ε. θα πρέπει να χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ, που αποττελεί τον βασικό πυλώνα στις προσπάθειες της Ε.Ε. για την επανεκκίνηση των οικονομιών που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Τα κρατικά ομόλογα εκδίδονται ως επί το πλείστον με δημοπρασίες, με τις τράπεζες να ενεργούν ως διαπραγματευτές για τα ομόλογα των δανειζόμενων, τα οποία πωλούν στη συνέχεια σε επενδυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή