Xρηματιστήρια: Άνοδος στην Ευρώπη με στήριγμα τις τράπεζες

Xρηματιστήρια: Άνοδος στην Ευρώπη με στήριγμα τις τράπεζες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H προειδοποίηση Πάουελ για αδύναμη ανάκαμψη χωρίς πρόσθετα μέτρα στήριξης από την αμερικανική κυβέρνηση «τρόμαξε» τους επενδυτές στη Wall Street, με τις αμερικανικές μετοχές να δέχονται πιέσεις και να χάνουν τα αρχικά τους κέρδη. 

Αντίθετη η εικόνα στην Ευρώπη, με το ανοδικό momentum να συνεχίζεται επί τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση και με βασικό οδηγό τις τράπεζες. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατάφερε να ανακτήσει το σύνολο του χαμένου εδάφους και να κλείσει με οριακή άνοδο 0,1%. Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών έκανε ράλι με κέρδη 3% και σε υψηλά τριών εβδομάδων.

Η είδηση ότι βελτιώνεται η υγεία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και το εξιτήριό του από το νοσοκομείο πυροδότησαν ράλι ανακούφισης στα διεθνή χρηματιστήρια τη Δευτέρα. Το θετικό κλίμα διατηρήθηκε και σήμερα στην Ευρώπη, με στήριγμα τις ελπίδες για συμφωνία στο Brexit αλλά και τα θετικά στοιχεία για τις παραγγελίες γερμανικών αγαθών, ενισχύοντας τις προσδοκίες για δυναμική ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε 0,6%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,12%. Κέρδη μισής ποσοστιαίας μονάδας για τον CAC 40 του Παρισιού, καλύτερες οι επιδόσεις για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, που έκλεισε με άνοδο 0,85%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή