Πώς τα οικονομικά επηρεάζουν την ψήφο των Αμερικανών

Πώς τα οικονομικά επηρεάζουν την ψήφο των Αμερικανών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίζονται οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, με τη συντριπτική πλειονότητα να μην πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να εξέλθουν γρήγορα από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημια του κορωνοϊού. Στην πραγματικότητα το 65% των Αμερικανών πιστεύει ότι θα μεσολαβήσει πάνω από ένας χρόνος μέχρις ότου η οικονομία καταφέρει να επανακάμψει, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας πληρωμών doxo, την οποία επικαλείται το δίκτυο CNBC.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η προσωπική οικονομική κατάσταση των ψηφοφόρων θα επηρεάσει και την ψήφο τους στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Παρότι οι Αμερικανοί θεωρούν ότι θα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι την επιστροφή της ανάκαμψης, το 65% εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξο για τα οικονομικά του. Περισσότεροι από το 50% των ψηφοφόρων εκτιμούν ότι σε επτά μήνες ή κι περισσότερο τα νοικοκυριά θα έχουν ξεπεράσει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας. Το ένα-τρίτο θεωρεί ότι για τη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος.

«Οι καταναλωτές δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Η εμπιστοσύνη για ταχεία οικονομική ανάκαμψη -τόσο για τη χώρα όσο και για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση- παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα», δηλώνει στο CNBC ο Τζιμ Κρέγενχαγκεν, αντιπρόεδρος marketing στη doxo. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε δείγμα 1.500 Αμερικανών.

Το 70% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι η προσωπική τους οικονομική κατάσταση θα επηρεάσει και την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή