Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη της απασχόλησης ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, διευρύνοντας το «δίχτυ ασφαλείας» για επιχειρήσεις και εργαζομένους που μένουν προσωρινά εκτός εργασίας λόγω των τοπικών Lockdowns. 

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος διάρκειας έξι μηνών, η κυβέρνηση θα καλύπτει έως και τα δύο-τρίτα του μισθού κάθε εργαζομένου, με ανώτατο όριο τις 2.100 στερλίνες(2.724,33 δολάρια) το μήνα, εάν ο εργαζόμενος απασχολείται σε επιχείρηση που χρειάσθηκε να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της.

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί ουσιαστικά επέκταση του ευρύτερου προγράμματος στήριξης της απασχόλησης που «τρέχει» η βρετανική κυβέρνηση και που αντικαθιστά την προηγούμενη δράση που εκπνέει αυτό το μήνα και αφορά επιχειρήσεις που χρειάσθηκε να βάλουν προσωρινό «λουκέτο», καθώς και τους εργαζομένους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών είχε έως τώρα αντισταθεί στις εκκλήσεις για μεγαλύτερη γενναιοδωρία από την πλευρά της κυβέρνησης. Οι σημερινές ανακοινώσει προοιωνίζονται πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, όπως το προσωρινό κλείσιμο των μπαρ και άλλων επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση του Εδιμβούργου έχει ήδη ανακοινώσει 16ήμερο κλείσιμο των παμπ στις δύο μεγαλύτερες πόλεις αρχής γενομένης από σήμερα.

«Ευελπιστώ ότι τα μέτρα θα παράσχουν δίχτυ ασφαλείας για τις επιχειρήσεις και εργαζομένους, εν όψει ενός μάλλον δύσκολου χειμώνα», δήλωσε ο κ. Σουνάκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή