Γιατί η Εκκλησία της Αγγλίας «φεύγει» από την Exxon Mobil

Γιατί η Εκκλησία της Αγγλίας «φεύγει» από την Exxon Mobil

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πωλητήριο» στις μετοχές που διαθέτει στην Exxon Mobil έβαλε η Εκκλησία της Αγγλίας, επικαλούμενη την άρνηση της πετρελαϊκής εταιρείας να συμμορφωθεί με τους στόχους μείωσης των ρυπογόνων εκπομπών.

Η αποεπένδυση ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας συνδέεται άρρηκτα με την αποτυχία της Exxon Mobil να επιτύχει τους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο της αμερικανικής εταιρείας είχε πραγματοποιηθεί από το Συνταξιοδοτικό Ταμείο της Εκκλησίας, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια, αξίας άνω των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, το Συνταξιοδοτικό Ταμείο καλούσε τη διοίκηση της Exxon να συμμορφωθεί με τις διεθνείς περιβαλλοντικές επιταγές και να παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη «πράσινης» μετάβασης. Παράλληλα, ζητούσε λεπτομερή καταγραφή των εκπομπών αερίου.

Παρά τις εκκλήσεις, ωστόσο, η πετρελαϊκή εταιρεία δεν συμμορφώθηκε, μη ευθυγραμμιζόμενη με τις περιβαλλοντικές τάσεις που τείνουν να εδραιωθούν στον κλάδο της ενέργειας και που ήδη εφαρμόζονται από την πλειοψηφία των πετρελαϊκών εταιρειών.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή