Έρευνα: Πιο αξιόπιστες οι επιχειρήσεις από τις κυβερνήσεις στη μάχη κατά της Covid-19

Έρευνα: Πιο αξιόπιστες οι επιχειρήσεις από τις κυβερνήσεις στη μάχη κατά της Covid-19

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει ρίξει φως σε ένα έλλειμμα ηγεσίας, με περισσότερους πολίτες πλέον να εμπιστεύονται τις επιχειρήσεις παρά τις κυβερνήσεις τους ως προς τη δυνατότητα να κρατήσουν την οικονομία ζωντανή κατά την κρίση.

Σε έρευνα των Harris Poll και Milken Institute, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 29.000 πολίτες από 27 χώρες ανά τον κόσμο, το 70% δήλωσαν ότι βιώνουν τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία της χώρας τους, ενώ σχεδόν τα 2/3 ανέφεραν ότι οι ηγέτες τους είναι «εκτός πραγματικότητας» ή «δεν νοιάζονται πραγματικά» για το τι θα τους συμβεί. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Φεβρουάριο έως και τις αρχές Οκτωβρίου. 

«Αν και η πανδημία της Covid-19 είναι μία υγειονομική κρίση έχει επίσης προκαλέσει μία μετάδοση κοινωνικο-οικονομικών προκλήσεων» σχολίασε ο Τζον Γκερζέμα, διευθύνων σύμβουλος της Harris Poll. «Ίσως περισσότερο από τον ιό η κοινή μας δυσκολίας είναι η απουσία ηγεσίας, που παρατηρείται στην παγκόσμια σκηνή» συμπλήρωσε.

Η έρευνα έδειξε ότι το 61% των συμμετεχόντων συμφωνούν πως οι επιχειρήσεις διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο στο «να κρατήσουν τη χώρα και την οικονομία σε λειτουργία» κατά την πανδημία. Στο σύνολο των χωρών οι επιχειρήσεις θεωρούνται πιο αξιόπιστες από τις κυβερνήσεις, σύμφωνα με τη Harris Poll. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή