Aπώλειες 3% για το πετρέλαιο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H προοπτική υπερπροσφοράς και δραματικά μειωμένης ζήτησης για καύσιμα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε σε ελεύθερη πτώση τις τιμές του πετρελαίου, με απώλειες σχεδόν 3% για το μπρεντ.

Η πτωτική τάση επιταχύνθηκε μετά την άρση του καθεστώτος ανωτέρας βίας(force majeure) στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό κοίτασμα της Λιβύης, τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν επηρεάσει την πετρελαϊκή παραγωγή της Νορβηγίας και την αποκατάσταση της προσφοράς στις ΗΠΑ μετά το πέρασμα του τυφώνα Ντέλτα.

Το μπρεντ κατέγραφε απώλειες σχεδόν 3%, κάτω από τα 42 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε πάνω από 3%, κάτω από το όριο των 40 δολαρίων το βαρέλι.

Η παραγωγή της Λιβύης, που αποτελεί μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγώνκαι Εξαγωγών Κρατών(ΟΠΕΚ) αναμένεται να αυξηθεί κατά 355.000 βαρέλια την ημέρα μετά την άρση του force majeure στο κοίτασμα Sharara. Η αύξηση της λιβυκής παραγωγής συνιστά πρόκληση στις προσπάθειες της πετρελαϊκής συμμαχίας ΟΠΕΚ+ για μείωση της προσφοράς, ώστε να προσφέρουν στήριγμα στις τιμές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή