Άνοδος σε Wall Street και Ευρώπη με οδηγό τις τεχνολογικές μετοχές

Άνοδος σε Wall Street και Ευρώπη με οδηγό τις τεχνολογικές μετοχές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ράλι των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου απογείωσε τη Wall Street σε υψηλά σχεδόν έξι εβδομάδων, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ και εν μέσω προσδοκιών για νέα μέτρα τόνωσης από το Κογκρέσο.

Θετικό momentum και στην Ευρώπη, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να κλείνουν σε υψηλά πέντε εβδομάδων, καθώς η αισιοδοξία για σταθερή ανάκαμψη και οι ελπίδες για ακόμη ένα πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας αντιστάθμισαν τις ανησυχίες που προκαλεί το δεύτερο κύμα κρουσμάτων που σαρώνει τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Wall STreet, ο S&P 500 διεύρυνε τα κέρδη του για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, έχοντας ως οδηγό τις τεχνολογικές μετοχές. Σε κλοιό πιέσεων οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, στον απόηχο των απωλειών του πετρελαίου.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ενισχύθηκε 0,7%, κλείνοντας με κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση και έχοντας ως στήριγμα τις μετοχές τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με θετικό πρόσημο, με εξαίρεση τον FTSE 100 του Λονδίνου, αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε νέο σύστημα με τρία επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, καθώς τα κρούσματα στη Βρετανία έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό. 

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε 0,67%, ενώ Παρίσι και Μιλάνο έκλεισαν με άνοδο 0,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή