Σιγκαπούρη: Στα… ύψη η ζήτηση για γεύματα σε αεροσκάφος που μένει ακίνητο

Σιγκαπούρη: Στα… ύψη η ζήτηση για γεύματα σε αεροσκάφος που μένει ακίνητο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άλλα… ύψη φέρνει πλέον η Singapore Airlines την εμπειρία του φαγητού εντός του αεροπλάνου, προσφέροντας ό,τι και πριν στους επιβάτες της, αλλά χωρίς να πετάει.

Με την παγκόσμια αεροπορική κίνηση να σημειώνει πτώση 66% λόγω κορωνοϊού φέτος, όπως εκτιμά η ένωση των αερομεταφορέων ΙΑΤΑ, η αεροπορική εταιρία της Σιγκαπούρης αναζητεί λύσεις επιβίωσης. 

Έχει εγκαταλείψει πλέον ως ασύμφορη την ιδέα των «πτήσεων στο πουθενά», όπου οι επιβάτες απογειώνονταν και προσγειώνονταν στο ίδιο αεροδρόμιο κάνοντας απλώς μια δίωρη βόλτα, και στράφηκε στην προσφορά γευμάτων -πληρωμένων αδρά- σε αεροπλάνο σταθμευμένο στο αεροδρόμιο. Και η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή.

Με τιμές από 33 έως 420 ευρώ το άτομο, τα «εισιτήρια» για τις δύο πρώτες «πτήσεις» της εταιρίας, χωρίς να κυλήσει ούτε ένας τροχός στην πίστα, ξεπούλησαν μέσα σε 30 λεπτά!

Πλέον η εταιρία προσφέρει δύο ακόμη ημερομηνίες, με μεγάλη λίστα αναμονής για μεσημεριανό και βραδινό γεύμα.

Όσο για εκείνους που φοβούνται και την ιδέα επιβίβασης σε ένα αεροσκάφος, ακόμη κι αν εκείνο δεν κινείται ούτε εκατοστό, η Singapore προσφέρει και διανομή γευμάτων σε όλη την πόλη-κράτος της Ασίας. Το φαγητό φθάνει κατ’ οίκον πλήρες, και με τα μαχαιροπήρουνα και τα μαντηλάκια που προσφέρονται και στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Στο παρελθόν έχουν μετατραπεί παλαιά αεροσκάφη σε εστιατόρια, αλλά εδώ πρόκειται για μια προσωρινή λύση, όπως ελπίζει ο αερομεταφορέας της Σιγκαπούρης.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή