Σε κίνδυνο 250.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο φιλοξενίας

Σε κίνδυνο 250.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο φιλοξενίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νέοι, πιο αυστηροί περιορισμοί που επιβάλλονται στο Λονδίνο από το Σαββατοκύριακο θέτουν σε κίνδυνο 250.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο φιλοξενίας, σύμφωνα με προειδοποίηση της UKHospitality, που εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις του κλάδου.

H διευθύνουσα σύμβουλος της UKHospitality, Κέιτ Νίκολς, σε επιστολή της προς τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, υποστηρίζει ότι το αίτημά του να τεθεί η βρετανική πρωτεύουσα στη βαθμίδα υψηλότερου ρίσκου όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού θα αποδειχθεί «εξαιρετικά καταστροφικό για τους εργαζομένους σε εστίαση και φιλοξενία, εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης», αναφέρει η επιστολή.

Εάν δεν ληφθούν μέτρα τότε είναι ορατός ο κίνδυνος για καταστροφικά λουκέτα επιχειρήσεων και μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας στην πρωτεύουσα αρχής γενομένης από την 1η Νοεμβρίου, επισημαίνεται στην επιστολή, που περιήλθε στην κατοχή του Sky News.

Η κ. Νίκολς ζητεί από τον κ. Χαν πακέτο μέτρων στήριξης, προτείνοντας μεταξύ άλλων να επιτραπεί στις επιχειρήσεις των υπηρεσιών φιλοξενίας που βρίσκονται εκτός ζώνης αυστηρών περιορισμών να κλείνουν εθελοντικά, διατηρώντας παράλληλα την πρόσβαση σε έκτακτη χρηματοδότηση.

«Με την ανακοίνωση του νέου συστήματος τριών ζωνών υγειονομικής ασφάλειας, που εστιάζει εξ ολοκλήρου στον κλάδο φιλοξενίας, περάσαμε σε νέα φάση οικονομικού κινδύνου για τις επιχειρήσεις μας και τους εργαζομένους, καθώς και για τις κοινωνικές και πολιτιστικές προοπτικές για τους κατοίκους του Λονδίνου», επισημαίνει.

O Bρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε νέα πιο αυστηρά μέτρα για το Λονδίνο, που θα ισχύσουν από το Σαββατοκύριακο.

Στο «δεύτερο στάδιο» δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των έξι ατόμων στους εξωτερικούς χώρους, ενώ οι παμπ θα κλείνουν στις 10 το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή