Χρηματιστήρια: Τα κρούσματα αυξάνονται, οι αγορές «νοσούν»

Χρηματιστήρια: Τα κρούσματα αυξάνονται, οι αγορές «νοσούν»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς η μία μετά την άλλη χώρες της Ευρώπης λαμβάνουν πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης για την ανάσχεση της νόσου Covid-19, με την επαναφορά των περιορισμών να φουντώνει τις ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας. Στροφή των επενδυτών μακριά από τις αγορές μετοχών και προς το καταφύγιο των κρατικών ομολόγων και του δολαρίου.

Στις ΗΠΑ, η απροσδόκητη αύξηση των νέων αιτήσεων για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας και οι έως τώρα άκαρπες προσπάθειες για δεύτερο πακέτο μέτρων ανακούφισης ρίχνουν βαριά σκιά στη Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά πάνω από 300 μονάδες και τις αμερικανικές μετοχές να κινούνται σε αρνητικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Απώλειες και για τον S&P 500, όπως και για τον τεχνολογικό Nasdaq.

Aρνητικά πρόσημα και μεγάλες απώλειες και στην Ευρώπη, καθώς ματαιώνονται οι ελπίδες για νέα δέσμη μέτρων τόνωσης στις ΗΠΑ πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, την ώρα που τα ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες της Ευρώπης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού φοβίζουν τους επενδυτές. 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 2,1%, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, εν μέσω των πιέσεων που ασκήθηκαν στις τιμές του πετρελαίου.

Σχεδόν στο σύνολό τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μεγάλες απώλειες. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX κατέγραψε πτώση 2,49%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 1,73%. Πτώση πάνω από 2% για τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, κι ακόμη μεγαλύτερη βουτιά 2,77% για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή