Πρόσω ολοταχώς για τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή στον κόσμο

Πρόσω ολοταχώς για τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή στον κόσμο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έγκριση του Χρηματιστηρίου του Χογκ-Κογκ για το offshore σκέλος της διπλής αρχικής δημόσιας εγγραφής της εξασφάλισε η κινεζική Ant Group Ltd., αίροντας και το τελευταίο εμπόδιο στη διπλή εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, ύψους 35 δισ. δολαρίων.

Έχοντας τη στήριξη του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holdings, η Ant έλαβε την έγκριση της αρμόδιας επιστροπής του Χρηματιστηρίου του Χογκ-Κογκ, όπως ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές, επιλέγοντας να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η Ant, εταιρεία υπηρεσιών fintech, σχεδιάζει διπλή εισαγωγή των μετοχών της σις αγορές Χογκ-Κογκ και STAR της Σαγκάης εντός των επόμενων εβδομάδων. Η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή στον κόσμο, υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκόρ 29,4 δισ. δολαρίων του πετρελαϊκού ομίλου της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco, τον Δεκέμβριο.

Η Ant προσβλέπει στην αύξηση του μεγέθους προσφοράς ετοχών στα 35 δισ. δολάρια από 30 δισ. δολάρια, με στόχο κεφαλαιοποίηση περιπου 250 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή