Η επέλαση του κορωνοϊού επισκιάζει τα χρηματιστήρια

Η επέλαση του κορωνοϊού επισκιάζει τα χρηματιστήρια

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού και οι ανησυχίες μήπως η επαναφορά των περιοριστικών μέτρων εκτροχιάσει την εύθραυστη παγκόσμια ανάκαμψη επισκιάζουν τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 100 μονάδες. Με πτώση έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στη Νέα Υόρκη, το αδιέξοδο στις συνομιλίες μεταξύ Κογκρέσου και Λευκού Οίκου για την έγκριση ενός δεύτερου πακέτου μέτρων τόνωσης της οικονομίας πίεσε προς τα κάτω τις αμερικανικές μετοχές. Την ίδια στιγμή, η αβεβαιότητα εν όψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου ενισχύει το κλίμα νευρικότητας.

Με απώλειες έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να χάνουν τα αρχικά κέρδη, την ώρα που η Ευρώπη πασχίζει να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στην αρνητική εικόνα συνέβαλαν και τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο πανευρωπαϊκός όμιλος χρηματιστηρίων Euronext, αναστέλλοντας τις συναλλαγές για περίπου τρεις ώρες.

O πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισεμε απώλειες 0,2%, χάνοντας τα αρχικά του κέρδη. Οι μετοχές του κλάδου χημικών δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσέις, ενώ οι μετοχές του κλάδου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών κατάφεραν να κινηθούν κόντρα στο καθοδικό ρεύμα, σημειώνοντας άνοδο 1%.

Οι ανησυχίες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού και το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit δεν αφήνουν στις ευρωπαϊκές μετοχές περιθώρια για μεγάλα κέρδη.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX έκλεισε με πτώση 0,42%, ενώ και στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε 0,59%. Απώλειες και σε Παρίσι και Μιλάνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή