Η Γαλλία προσπαθεί να «σώσει» το εργοστάσιο της Bridgestone

Η Γαλλία προσπαθεί να «σώσει» το εργοστάσιο της Bridgestone

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθεια για τη διάσωση του εργοστασίου της Bridgestone στη βόρεια Γαλλία καταβάλλει το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας, εν μέσω μιας περιόδου αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Η ιαπωνική εταιρεία ελαστικών, πριν από περίπου έναν μήνα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να βάλει «λουκέτο» στο γαλλικό εργοστάσιο, λόγω των αντίξοων οικονομικών συνθηκών, ως απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος, η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε ένα σχέδιο διάσωσης, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη διατήρηση ενός μεγάλου μέρους των 863 εργαζομένων του εργοστασίου.

«Οι μέτοχοι μέχρι πρότινος δεν ενδιαφέρονταν να επανεξετάσουν την υπόθεση. Τώρα θέλουν» δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Βιομηχανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο σχέδιο διάσωσης να εμπλέκεται άμεσα και το γαλλικό δημόσιο.

Πλέον, το μπαλάκι βρίσκεται στη διοίκηση της ιαπωνικής Bridgestone, η οποία καλείται να απαντήσει στην πρόταση του Παρισιού.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή